Buikdrager

Buikdrager voor baby, peuter en kleuter

Met de meeste draagzakken kun je buikdragen. De meest voorkomende manier om je kindje te dragen is op de buik met het gezicht naar je toe. Dat biedt je baby een gevoel van geborgenheid en veiligheid. Je baby kan je namelijk voelen, maar ook zien en ruiken. Voor veel baby’s is het voelen van de hartslag van papa of mama ook heel rustgevend. Er zijn verschillende soorten buikdragers beschikbaar, de meeste draagzakken kunnen later ook gebruikt worden om je kindje op de heup of op de rug te dragen.

Item 1-16 van 127 in totaal item(s)

Actieve filters

Een buikdrager is een ergonomische drager

Een draagzak als buikdrager biedt de gelegenheid om je baby rechtop te dragen. De meeste draagzakken zorgen ervoor dat je kindje in een m-positie komt te zitten waardoor het dragen ook ergonomisch en verantwoord is. Een pasgeboren baby draag je met het gezicht naar je toe. Ze liggen dan lekker veilig tegen jou aan.

Baby´s die wat ouder zijn, vinden het geweldig om naar de omgeving te kijken. Sommige draagzakken bieden de optie om dit te doen. Zo biedt een buikdrager de gelegenheid voor je kind om naar de omgeving te kijken. Wanneer jeje kindje graag met het gezicht naar de wereld wilt dragen, let dan goed op je kindje. Sommige kindjes vinden het geweldig en andere kindjes raken snel overprikkeld, zij kruipen liever tegen je aan. Hier vind je alle draagzakken waarbij jeje kindje met het gezicht naar voren kunt dragen: Buikdragen met het gezicht naar de wereld.

Buikdragers zijn vaak ook rugdragers

De meeste draagzakken waarmee jeje kindje op de buik kunt dragen, zij ook rugdragers. Als vuistregels kun je aanhouden dat wanneer je kindje zelfstandig kan zitten, je kunt beginnen met rugdragen.

Daarnaast zijn een aantal draagzakken geschikt als heupdrager. Het grote voordeel van een heupdrager is dat je je baby al vroeg wat meer de wereld in kunt laten kijken en jij je handen vrij hebt. 

Draagzak als buikdrager

Een draagzak waarmee je kunt buikdragen biedt meerdere voordelen. Een draagzak is voorgevormd model en je hoeft geen knopen te leggen. De sluitingen zijn bovendien verstelbaar zodat niet alleen jij, maar ook je partner zich met de baby op de buik vrij met de handen kan bewegen. Baby´s kunnen vanaf de geboorte al gedragen worden in een draagzak en de buikdrager is bovendien heel gemakkelijk om te doen. Er zijn overigens ook andere typen buikdragers beschikbaar, zoals een draagdoek, Mei Tai of een ringsling.

In ons aanbod wordt een ruim assortiment met buikdragers geboden, zodat er voor iedereen een ideale draagzak beschikbaar is. De merken onderscheiden zich ten aanzien van het design, verstelbaarheid, kleur, prints, materiaal en functionaliteiten. Je kunt natuurlijk rekening houden met je voorkeur ten aanzien van het kopen van een draagzak of draagdoek, want beide opties zijn geschikt om je baby op de buik te dragen.

Kijk hier voor een buikdrager baby en hier voor een buikdrager peuter.