Rugdrager

Een rugdrager in de vorm van een draagzak is ideaal om je baby in te dragen. Bovendien kunnen rugdragers ook gebruikt worden als je kind wat zwaarder is, zodat het dragen op de rug meer comfortabel is dan op de buik of heup. Kinderen vinden het heerlijk om gedragen te worden en dicht bij de ouder te zijn, maar ook voor jou als ouder zijn er voordelen.

Filteren op

Merk

Merk

Categorieën

Categorieën

Prijs

Prijs

  • € 59,00 - € 250,00

Kleur

Kleur

Warm weer

Warm weer

Bio katoen

Bio katoen

Kledingmaat kind

Kledingmaat kind

Draagpositie

Draagpositie

Item 1-16 van 110 in totaal item(s)

Actieve filters

Hoe gebruik je een rugdrager?

Met betrekking tot de rugdrager zijn er verschillende soorten babydragers beschikbaar. Een gangbare uitvoering voor het dragen van je baby op de rug is bijvoorbeeld de draagzak. Het is echter ook mogelijk om voor een draagdoekMeiTai of ringsling te kiezen om je kind op de rug te dragen.

Als er naar de draagzak gekeken wordt als rugdrager, dan is er sprake van een multifunctionele babydrager. De draagzak kan namelijk gebruikt worden als rugdrager, maar biedt afhankelijk van de uitvoering ook de gelegenheid om je kindje op de buik of heup te dragen. Het wordt aangeraden om je baby pas op de rug te dragen in een rugdrager als je kind zelfstandig rechtop kan zitten.

De rugdrager die als een draagzak is uitgevoerd, wordt gevormd door een rugpaneel, heupband en schouderbanden. Dat zijn de overeenkomstige kenmerken van draagzakken, maar het is natuurlijk wel zo dat een rugdrager in verschillende uitvoeringen beschikbaar is. Het merk speelt daarbij een belangrijke rol, maar ook het model, design, materiaal en kleur zijn daarop van invloed.

Wanneer rugdragen draagzak?

Je kunt je kindje op de rug in een draagzak gaan dragen zodra je baby sterke controle over zijn hoofd en nek heeft en minimaal 7,8 kg weegt. Dit is meestal rond de 6 maanden. Gebruik tot die tijd alleen de naar binnen gerichte draagpositie om je baby te dragen in een draagzak. Het is in elk geval zeer comfortabel om je baby of peuter op de rug te dragen, waarbij veel vrijheid wordt geboden. Het is zeker prettiger om een kind dat al wat zwaarder is op de rug te dragen. Dat wordt namelijk als minder belastend ervaren.

Een rugdrager kopen bij Draagzak.nl

Bij het maken van een keuze voor een rugdrager uit ons aanbod kun je met verschillende aspecten rekening houden. Bijvoorbeeld met het merk, maar ook met de prijs, design, kleur en functionaliteiten die geboden worden. Bekijk de mogelijkheden op je gemak en bestel daarna de voor jou ideale rugdrager eenvoudig online.

Kijk hier voor een rugdrager baby en hier voor een rugdrager peuter.

Andere ergonomische draagposities

Zoek je een draagzak waarmee je je kindje op de buik kunt dragen, kijk dan hier: buikdrager

Zoek je ene draagzak waarmee je kunt heupdragen, kijk dan bij heupdrager baby