WhatsApp je vraag!

Draagdoek

Een draagdoek is nadat je baby geboren is meteen al geschikt om te gebruiken. Een pasgeboren baby kan namelijk met het hele lijfje in de draagdoek gedragen worden. Op het moment dat je kindje wat ouder is geworden, kunnen de beentjes tijdens het dragen buiten de doek geplaatst worden.

Filteren op

Kleur

Kleur

Bio katoen

Bio katoen

Kledingmaat kind

Kledingmaat kind

Item 1-3 van 3 in totaal item(s)

Actieve filters

Draagdoek baby

Draagdoeken zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, waarbij er een onderscheid gemaakt wordt tussen de rekbare uitvoering, geweven model en de ringsling. Een rekbare doek is ideaal om vanaf de geboorte te gebruiken tot ongeveer een leeftijd van twee tot drie maanden. De lengte bedraagt doorgaans vijf meter.

Een geweven draagdoek kent een lengte van tweeëneenhalf tot meer dan vijf meter en wordt als een ergonomische en veelzijdige babydrager beschouwd. Dat komt doordat een draagdoek die geweven is op meerdere manieren geknoopt kan worden. Zo kun je de baby op je buik, heup of rug dragen. Een ringsling is weer een andere uitvoering. Dit type draagdoek is korter en beschikt over twee ringen die over één schouder worden gedragen. Een ringsling is ideaal om in huis te gebruiken of voor korte afstanden buiten.

Het knopen van een draagdoek lijkt ingewikkeld, maar dat leer je snel aan de hand van de instructies. Het wordt aangeraden om je pasgeboren baby met het gezichtje naar je toe in de doek te plaatsen met de beentjes in de kikkerhouding. Daarbij zijn de knietjes opgetrokken, wat lijkt op een hurkpositie.

Draagdoeken bieden vele voordelen, want je hoeft je kind niet op de arm te dragen, zodat beide handen vrij zijn. Het voelt ook minder zwaar om je baby in een doek te dragen in vergelijking met het dragen op de arm. Bovendien is het voor beiden prettig om dicht bij elkaar te kunnen zijn. Baby´s voelen zich heerlijk veilig en geborgen.

In ons aanbod kun je een keuze maken uit verschillende draagdoeken, zoals voor het rekbare exemplaar, de geweven babydrager of de ringsling. De modellen zijn beschikbaar van uiteenlopende kwaliteitsmerken die voorstaan op de kwaliteit en ergonomie voor ouder en kind. Zo vind je altijd een draagdoek die bij je voorkeur en het gebruik aansluit.