Draagdoek

Een draagdoek is nadat je baby geboren is meteen al geschikt om te gebruiken. Een pasgeboren baby kan namelijk met het hele lijfje in de draagdoek gedragen worden. Op het moment dat je kindje wat ouder is geworden, kunnen de beentjes tijdens het dragen buiten de doek geplaatst worden.

Filteren op

Prijs

Prijs

  • € 54,00 - € 65,00

Kledingmaat kind

Kledingmaat kind

Item 1-1 van 1 in totaal item(s)

Actieve filters

Draagdoek baby

Draagdoeken zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, waarbij er een onderscheid gemaakt wordt tussen de rekbare uitvoering, geweven model en de ringsling. Een rekbare doek is ideaal om vanaf de geboorte te gebruiken tot ongeveer een leeftijd van twee tot drie maanden. De lengte bedraagt doorgaans vijf meter.

Rekbare draagdoek baby

Een rekbare draagdoek is bedoeld voor het dragen van je kindje op je buik. Deze baby wrap is rekbaar en simpel in gebruik. Je knoopt de draagdoek eerst om je heen en doet daarna je baby in de rekbare draagdoek. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je met de auto weg bent, je kan je kleintje dan makkelijk uit de autostoel lekker in de draagdoek doen die je al omgeknoopt hebt. De rekbare draagboek biedt een goede ondersteuning voor het hoofdje en nekje van baby zodat je kleintje lekker kan slapen in de draagdoek. Je schuift het hoofdje van je kindje onder de schouderband. Wij hebben rekbare draagdoeken van onder andere Ergobaby en Boba, deze vind je hier: Ergobaby draagdoek of Boba draagdoek.

Geweven draagdoek baby

Een geweven draagdoek kent een lengte van tweeëneenhalf tot meer dan vijf meter en wordt als een ergonomische en veelzijdige babydrager beschouwd. Dat komt doordat een draagdoek die geweven is op meerdere manieren geknoopt kan worden. Zo kun je de baby op je buik, heup of rug dragen.

Draagdoek ringsling

Een ringsling is weer een andere uitvoering. Dit type draagdoek is korter en beschikt over twee ringen die over één schouder worden gedragen. Een ringsling is ideaal om in huis te gebruiken of voor korte afstanden buiten.

Knopen van een draagdoek baby

Het knopen van een draagdoek lijkt ingewikkeld, maar dat leer je snel aan de hand van de instructies. Het wordt aangeraden om je pasgeboren baby met het gezichtje naar je toe in de doek te plaatsen met de beentjes in de kikkerhouding. Daarbij zijn de knietjes opgetrokken, wat lijkt op een hurkpositie.

Voordelen van een draagdoek

Draagdoeken bieden vele voordelen, want je hoeft je kind niet op de arm te dragen, zodat beide handen vrij zijn. Het voelt ook minder zwaar om je baby in een doek te dragen in vergelijking met het dragen op de arm. Bovendien is het voor beiden prettig om dicht bij elkaar te kunnen zijn. Baby´s voelen zich heerlijk veilig en geborgen.

In ons aanbod kun je een keuze maken uit verschillende draagdoeken, zoals voor het rekbare exemplaar, de geweven babydrager of de ringsling. De modellen zijn beschikbaar van uiteenlopende kwaliteitsmerken die voorstaan op de kwaliteit en ergonomie voor ouder en kind. Zo vind je altijd een draagdoek die bij je voorkeur en het gebruik aansluit.