Leeftijd kind

Draagzakken zijn beschikbaar voor pasgeboren baby's tot kinderen met een leeftijd van 8 jaar. Hier leggen wij uit waar je op moet letten om de juiste maat draagzak te vinden. 

Item 1-16 van 127 in totaal item(s)

Actieve filters

Vanaf welke leeftijd draagzak baby 

Een babydraagzak kun je gebruiken vanaf de geboorte of vanaf maat 56. Veel fabrikanten van baby draagzakken geven aan dat de draagzak vanaf geboorte te gebruiken is. Nu is dit een ruim begrip omdat niet alle baby's met hetzelfde gewicht en maat geboren worden. Integendeel. Een aantal baby draagzakken is echt pas geschikt vanaf maat 56, andere zijn goed geschikt vanaf maat 50. Bij premature baby's adviseren wij om advies in te winnen bij een draagconsulente om de juiste draagoplossing te vinden. Bij alle draagzakken die wij aanbieden op de website, staan de eigenschappen vermeld. Je ziet in een oogopslag voor welke leeftijd het model geschikt is en welke afmetingen de drager heeft. Zo kun je de ideale draagzak kiezen. 

Hier vind je alle baby draagzakken die geschikt zijn vanaf geboorte: draagzak newborn 

Tot welke leeftijd baby draagzak 

Alle baby draagzakken zijn in ieder geval geschikt voor het eerste jaar van je baby. De meeste draagzakken zijn echter langer te gebruiken, tot ca. 2/ 2,5 jaar. Dit hangt uiteraard af van de bouw en groei van je kindje. Het is van belang dat je kindje comfortabel en ergonomisch kan zitten. Rond maat 80/86 is het meestal verstandig om over te gaan stappen op een draagzak peuter of draagzak kleuter. 

Hier vind je alle ergonomische baby draagzakken: ergonomische draagzak 

Vanaf en tot welke leeftijd draagzak peuter 

Een peuterdrager is geschikt voor kindjes vanaf ongeveer 18 maanden (kledingmaat 74) en kun je gebruiken tot je kindje 4 of 5 jaar oud is. Bij elke draagzak op onze website staat een gewichtsindicatie en een indicatie van kinderkledingmaten. Zo vind je de juiste draagzak voor jou. 

Hier vind je alle peuter draagzakken: peuterdrager 

Vanaf en tot welke leeftijd draagzak kleuter 

Een kleuterdrager is vaak al geschikt vanaf de leeftijd van ongeveer twee jaar. Zo kun je er jaren plezier van hebben. Bij elke draagzak op onze website staat een gewichtsindicatie en een indicatie van kinderkledingmaten. Hiermee kun je bepalen of de kleuterdrager geschikt is voor jouw kleuter. 

Hier vind je alle kleuter draagzakken: kleuterdrager