BabyDorm Kussen

38 Klantenbeoordeling(en) Schrijf uw beoordeling
SimoNatal BabyDorm®

Nieuw

Het BabyDorm kussen van SimoNatal is een druk- en stressvrij hulpmiddel tegen schedelvervormingen (plat hoofdje) bij zuiglingen en baby’s.

Meer details

Op voorraad

 • I tot 6 kg (gewicht van baby)
 • II vanaf 6 kg (gewicht van baby)

41,95 €

De baby hoofdje wordt rond en bljft gezond. Daarnaarst ondersteunt BabyDorm de door artsen aanbevolen rugligging ter voorkoming van wiegendood.
 
In het eerste levensjaar van een baby groeit het hoofdje het snelst. Als de baby steeds op dezelfde zij ligt en een voorkeurshouding ontwikkelt  is de druk op de zachte schedel altijd gelijk en beïnvloedt de groei van de schedel. Aaan de kant waar de baby slaapt wordt het hoofd plat een scheef.
 
Door het gebruik van het BabyDorm kussen wordt het achterhoofd zacht omsluiten, zonder dat het hoofd van de baby in het kussen wegzakt. Bovendien ligt het hoofdje op een membraan en de druk van het relatief zware schedel op de harde matras wordt geneutraliseerd. Dit voorkomt zo het afplatten van zowel de zijkant als het achterhoofd. Gelijktijdig vormt zich de schedel rond en gelijkmatig. Kleine vervormingen verdwijnen weer.
 
Aan BabyDorm zijn niet de bezwaren verbonden die de bestaande "baby"-kussens oftewel (vlak-)kussens met zich meebrengen:
 
* In het BabyDorm-kussen kan het hoofd van het baby niet te diep wegzakken, omdat het op een membraan ligt. Dat laat lucht door en houdt geen warmte vast, zodat er nooit sprake kan zijn van eeen teveel aan warmte.
 
* Bij BabyDorm kan het baby zijn hoofd draaien als het moet overgeven en het ademen wordt niet bemoeilijkt. Door het voorgevormd kuiltje en het membraan kan het braaksel ongehinderd wegvloeien en is er geen gevaar voor verstikking.
 
* Bij BabyDorm kan het baby 's nachts niet onder het kussen terechtkomen; het kussen sluit zich niet als andere kussens om het hoofd van het kind en glijdt zelfs bij een zachte draaiing van het hoofd weg. Bovendien staat het materiaal toe, dat de baby door de membraan kan ademen. 
 
De fabrikant Simonatal adviseert het kussen niet voor kinderen te gebruiken die in buikligging slapen.
 
Wat een klant schrijft ...
“Ik heb het kussentje gekocht voor de voorkeurshouding van mijn inmiddels 12 weken oude zoontje. En ik weet niet of het kan maar na een week leek ik al resultaat te hebben. Het hoofdje loopt nu bijna weer mooi rond.”  
 
Eigenschappen van het BabyDorm kussen
 
• Aanbevolen door fysiotherapeuten/ostheopaten, vroedvrouwen en kinderartsen in Duitsland
• Gelijktijdige behandeling van KISS-syndroom en scheefhals 
• Luchtdoorlatend, temperatuurregulerend en ideaal bij allergie
• 100 % katoen (Oeko-Tex Standaard 100)
• Afmetingen: 34 x 30 x 8 cm (maat II)
• Wasbaar op 60°C
 
Het BabyDorm Babykussen is in twee afmetingen verkrijgbaar, afhankelijk van het lichaamsgewicht van de baby:
 
• BabyDorm I voor baby’s met een gewicht tot 6.000 g 
• BabyDorm II voor baby’s met een gewicht vanaf 6.000 g 
 
Bij beide kussens is het mogelijk naar behoefte (wanneer het achterhoofdje door groei weer op de matras gaat rusten) nieuw vulmateriaal bij te vullen. Vooral het BabyDorm maat I kan door het toevoegen van vulmateriaal iets langer gebruikt worden zodat niet meteen een grotere maat gekocht moet worden.
 
Let op: het BabyDorm kussen komt zonder een kussensloop. Vergeet niet om een extra BabyDorm kussensloop te bestellen.
Beoordeling 
13.11.2017

Fijn kussen met goed resultaat!

Onze dochter had na de geboorte al vrij snel een plat achterhoofd. Ik heb met 6 maanden het heft in eigen handen genomen en het babydormkussen besteld. Na een kleine week zagen we al resultaat. We zijn nu 3 maanden verder en haar hoofdje is zo goed als rond. Ik heb nooit een onveilig gevoel gehad bij het kussentje omdat ze er heel makkelijk vanaf rolt en altijd adem krijgt als ze er met haar gezichtje op ligt. Het kussen is een makkelijke en fijne manier om het hoofdje te corrigeren.

  Beoordeling 
  12.11.2017

  Dat ook Help

  Mijn baby begon met de behandeling, fysiotherapie na 5 maanden, de specialist raadde aan om op de dag dat de baby deze positie op zijn kop had en slapend te slapen op de platte kant te voorkomen, maar mijn baby kon niet langer dan een paar minuten aan de kant blijven tegenovergestelde omdat het het hoofd bewoog en terugkeerde naar de platte kant. Probeer alles zoals; leg een handdoek onder de matras, leg hem ondersteboven of opzij, maar accepteer niet zo te slapen. Besloten om het kussen te kopen, hoewel me niet uit angst voor verstikking tot gevolg hebben aanbevolen de therapeut, maar heeft me geholpen het kussen gebruiken, mijn baby vond het niet leuk helemaal in het begin, huilde en zet ze aan hem toen hij in diepe slaap was dus een uur sliep op het kussen en toen hij zich realiseerde wat verplaatst en trok zich terug. Ik heb erop aangedrongen dat ik met het kussen slaap en als het goed heeft gewerkt, moet ik nog steeds meer verbeteren. Als ik het aanraad, houdt mijn baby er niet van om het kussen de hele nacht te gebruiken, maar ik denk dat hij begrijpt dat ik het doe om zijn kleine hoofdje te verbeteren ... Ik spreek met hem met liefde die hem het kussen onderwijst en waarheidsgetrouw dat ook hielp.

  • 1 van 1 personen vonden deze beoordeling bruikbaar.
  Beoordeling 
  12.11.2017

  Helpt echt!

  Wij stonden nogal sceptisch tegenover dit kussen maar aangezien ons dochtertje van 1 maand nogal een afgeplat hoofdje had gekregen van altijd op haar rug te slapen hebben we dit toch aangekocht. Dit is een heel goede beslissing geweest! Na 1 maand zag je al echt merkbaar verschil, de afplatting was al veel minder en nog een maand later was dit verdwenen. Wij zijn dan ook enorm tevreden over dit kussen en zouden het iedereen aanraden! Uiteraard dient het kussen op een platte matras te liggen met niets eronder. Het kussen is redelijk zwaar en een babytje van 2 maand kan dit niet optillen.

  • 1 van 1 personen vonden deze beoordeling bruikbaar.
  Beoordeling 
  12.11.2017

  Zeer effectief kussen

  Wij zijn erg tevreden met het BabyDorm kussen en in het bijzonder de resultaten. De ronding van het hoofdje van onze zoon is in korte tijd sterk verbeterd.

  • 1 van 1 personen vonden deze beoordeling bruikbaar.
  Beoordeling 
  28.07.2017

  Top!!!

  Onze dochter was 6 maanden toen wij babydorm ll hebben aangeschaft. Ze had een symetrisch afgeplat achterhoofdje . Ze is nu 10 maanden en slaapt er nog mee. De kussen heeft geholpen op het hoofdje te corrigeren. Zeker een aanrader!!!!

  • 1 van 1 personen vonden deze beoordeling bruikbaar.
  Beoordeling 
  08.07.2017

  Geruststellende gedachte

  Vanwege een plat achterhoofd hebben wij goede hulp gehad van een kinderfysio. Het advies was om hem zo mij mogelijk op zijn achterhoofd te laten liggen. Buikligging was voor onze zoon lastig en vervelend. In de tussentijd spookte het steeds door mijn hoofd dat hij vooral niet op zijn achterhoofd moest liggen.. het kussentje heeft mij de rust gegeven als zoonlief vanuit rugligging wilde ontdekken, dat ook makkelijker en met minder gevolgen kon. Zelf was ik er huiverig voor dit te proberen, maar ik zou het nu iedereen aanraden die met z'n handen in het haar zit. We hebben het in de box/kinderwagen/bed gebruikt.

  • 1 van 1 personen vonden deze beoordeling bruikbaar.
  Beoordeling 
  07.07.2017

  BabyDorm Kussen

  Ook al is dit volgens het consultatiebureau niet helemaal veilig, het is wel de beste hulp tegen het platte achterhoofdje van onze zoon. Heel blij mee, en vind het zelf echt niet onveilig.

  • 1 van 1 personen vonden deze beoordeling bruikbaar.
  Beoordeling 
  06.07.2017

  Super

  Voor onze zoon zijn wij op aanraden van het consultatiebureau bij een kinderfysiotherapeut geweest. Zij raadde ons dit kussentje aan.
  Al snel zagen we dat het hoofdje van onze zoon veel minder plat werd.
  Wij gebruiken het kussen voor elk moment dat hij op zijn rug ligt, dus in bed maar ook in de kinderwagen en box.
  Ik zou het iedereen aanraden en zou willen dat we dit advies ook voor onze dochter hadden gehad. Zij is inmiddels al 3 maar vooral als haar haar nat is, zie ik nog steeds een afplatting.

  • 1 van 1 personen vonden deze beoordeling bruikbaar.
  Beoordeling 
  06.07.2017

  Babydorm kussen

  Op aanraden van omgeving gekocht. Ik dacht baad het niet dan schaad het niet.
  Er ging een wereld voor mij open.
  Ik zag binnen 1 week weldegelijk verschil. Ik had zelf meer rust. Tijdens de wandeling in de kinderwagen hoefde ik niet steeds op te letten om zijn hoofdje te draaien ivm de afplatting want we hadden de babydorm kussen erin gelegt. Ik ging meer genieten van mijn kleine man en was niet meer heel de dag bezig met zijn "afplatting". Nu 1,5 maand later zie je er bijna niets meer van.
  Voor ons is het een wonderkussentje!

   Beoordeling 
   06.07.2017

   Babydorm kussen

   Echt een aanrader.. ik zag binnen een week al verschil. Echt super blij dat ik de kussen heb gekocht voor mijn zoon! Hij heeft nu mooie ronde hoofd dankzij deze kussen!!!

   • 1 van 1 personen vonden deze beoordeling bruikbaar.
   Beoordeling 
   28.05.2017

   ik stond echt versteld!

   ik kocht het babydorm kussen met het idee "baat het niet, dan schaadt het niet"... ik had de geweldige reviews gelezen, maar was toch nog erg kritisch. Na 3 weken zie ik echt een flinke verbetering in de afplatting van mijn zoontjes hoofd. Hij is nu 15 weken oud en zijn hoofd is al een stuk boller. Ik ben erg blij! Ik raad dit product aan. Niet twijfelen. Het werkt echt!

   • 1 van 1 personen vonden deze beoordeling bruikbaar.
   Beoordeling 
   14.04.2017

   BabyDorm kussen

   Wij gebruiken dit kussen sinds onze dochter 2 maanden oud is, en haar hoofdje was na een paar weken zichtbaar minder plat aan de achterkant. Ze slaapt er ook 's nachts op (en slaapt de hele nacht door).

   • 1 van 1 personen vonden deze beoordeling bruikbaar.
   Beoordeling 
   23.03.2017

   Erg blij!!

   Na het lezen van vele postieve reacties , kussen met 8 weken aangeschaft en erg tevreden. Mijn zoontje slaapt voornamelijk op zijn rug, ook in de ochtend. De kussen zelf durf ik niet in de nacht te gebruiken, tot heden ook alleen overdag gebruikt en zeer tevreden met het resultaat. Binnen een maand is zijn afgeplatte hoofdje grotendeels hersteld. Ga er van uit dat het over een maand niet meer te merken is.

   • 1 van 1 personen vonden deze beoordeling bruikbaar.
   Beoordeling 
   19.03.2017

   Snelle levering en betrouwbare shop en product

   Snelle levering

   • 0 van 1 personen vonden deze beoordeling bruikbaar.
   Beoordeling 
   14.03.2017

   Geeft snel resultaat!

   We zijn blij dat we dit kussentje in Nederland hebben kunnen aanschaffen! Onze zoon ontwikkelde in de eerste weken afplatting. Naast oefeningen van de fysio en dit kussentje zag de fysiotherapeut dat na 4 weken er al behoorlijke vooruitgang was. Ze zei: 'het is fors afgenomen, ga zo door!' Ik weet zeker dat het kussen daar veel aan heeft kunnen doen en ik kan hem zeker aanbevelen! Inmiddels zijn we 2 maand verder en onze zoon slaapt er nog steeds mee. Het is veilig!
   De fysiotherapeut wilde zelfs graag een kopie meenemen van het foldertje dat we erbij kregen, om zo andere ouders eventueel te kunnen verwijzen naar dit artikel.
   Twijfel je? Niet doen, ik weet zeker dat je er baat bij hebt.

   • 1 van 1 personen vonden deze beoordeling bruikbaar.
   Beoordeling 
   14.03.2017

   Erg tevreden

   Wij zijn heel tevreden over het kussentje. Ons dochtertje heeft een redelijk afgeplat hoofd en we zijn het kussentje gaan gebruiken met ongeveer 4,5 maand. Daarvoor hadden we een zijligkussen, maar daar wurmde ze zich steeds uit en lag dan alsnog op haar achterhoofd. We begonnen met grootte I, omdat ons dochtertje nog geen 6 kilo was. Daarna moesten we al snel overstappen op grootte II. Achteraf had ik denk ik meteen grootte II gekocht, gezien de prijs en de verzendkosten. Ze ligt heerlijk rustig op het kussentje en kan ook op haar zij liggen. Wij zijn totaal niet bang voor verstikking o.i.d. Het kussentje is daar veel te licht en stevig voor. Het hoofdje van ons dochtertje begint er veel mooier uit te zien. Had dit kussentje veel eerder willen ontdekken.

   • 2 van 2 personen vonden deze beoordeling bruikbaar.
   Beoordeling 
   11.03.2017

   Handig kussentje

   Wij hebben dit kussen besteld omdat onze zoon een afplatting heeft. Wij gebruiken dit kussen tijdens het spelen in de box of in de kinderwagen. Niet in bed, puur omdat ze dat zelf niet aandurven.

   Dit kussen is een goede aankoop geweest. Onze zoon is nu boven de 6 kilo dus misschien gaan we maat 2 bestellen.

   • 2 van 2 personen vonden deze beoordeling bruikbaar.
   Beoordeling 
   11.03.2017

   Babydorm kussen

   Ik kreeg op het cb te horen dat mijn zoontje van 10 weken een afgeplat hoofdje kreeg. Ik wilde dit echter niet en las op een mama groe0 op facebook ovee dit. Heb het meteen besteld en zijn hoofdje gaat al weer ronder worden van achter. Hij slaap er heerlijk op ooo gewoon in zijn bedje snachts. Ze kennen zich niet verstikken erin. Ik vind het een super ding. Zijn voor keuringshouding is veel minder geworden!! Super raad het iedereen aan.

   • 1 van 1 personen vonden deze beoordeling bruikbaar.
   Beoordeling 
   21.12.2016

   Kussen

   Pas na vijf maanden kwam ik bij dit product terecht en heb hem toen meteen besteld. Ons zoontje had namelijk ook een steeds platter wordend achterhoofdje door het vele slapen. Tijdens het slapen onmogelijk om zijn hoofdje te draaien want hij lag het liefst omhoog te kijken en sliep dus ook zo. Na een dag zagen wij al dat het onderaan al weer ronder werd. Omdat hij in de nacht zo lekker doorsliep er wel voor gekozen om de uren dat wij zelf sliepen en geen toezicht hadden op hem het kussen te verwijderen uit bed. Misschien daardoor niet het meeste eruit kunnen halen maar dat voelde voor ons prettiger. Wel fijn product verder

   • 1 van 1 personen vonden deze beoordeling bruikbaar.
   Beoordeling 
   16.12.2016

   Aanrader

   Bij ons tweede kindje, hebben wij dit kussentje preventief gebruikt aangezien onze eerste zoon een behoorlijk plat hoofde had. Aan te raden om ervoor te zorgen dat dat er genoeg ruimte is voor het kussentje in het bed zodat het niet gaat schuiven. Resultaat is dat onze zoon een prachtig mooi rond hoofdje heeft!

   • 1 van 1 personen vonden deze beoordeling bruikbaar.
   Beoordeling 
   15.12.2016

   Super kussen

   Tijdje geleden dit kussen besteld op aanraden van de fysio.. mijn zoontje zat in de ernstige categorie (meting van zn hoofdje) van afplatting. Na een paar dagen zag ik al resultaat ik zag z'n hoofdje weer wat ronder worden, na anderhalf week dit kussen gebruikt te hebben zat hij inmiddels al in de milde categorie. Zo blij dat we dit kussen hebben aangeschaft ten eerste omdat de afplatting snel zichtbaar minder werd en ten tweede z'n voorkeurshouding werd minder.

   • 2 van 2 personen vonden deze beoordeling bruikbaar.
   Beoordeling 
   15.12.2016

   Werkt super, al na paar dagen resultaat!

   Waarom afraden als een product gewoon super goed werkt?!
   Bij onze dochter ontstond door serieuze voorkeurshouding al vrij snel na de geboorte een afplatting aan de linkerkant. Na enkele dagen op het Babydorm kussen zagen wij echt al resultaat, zo fijn! Inmiddels heeft ze weer een prachtig rond bolletje en we hoeven het opvolgkussen vanaf 6 maanden niet eens te gaan gebruiken. *ze heeft ook osteopatie en fysiotherapie gehad, waardoor de voorkeurshouding wat minder werd, maar het grootste deel van de dag ligt een baby toch op het hoofdje te slapen, en het gaf ons een gerust gevoel dat het niet verder zou afplatten.

   • 1 van 1 personen vonden deze beoordeling bruikbaar.
   Beoordeling 
   14.12.2016

   Heel blij mee!

   Snelle levering en heel snel resultaat! Na enkele weken fysio weinig vooruitgang in de afplatting. op aanraden van de fysio Babydorm aangeschaft en na enkele dagen zag ik al vooruitgang. Superblij met de aanschaf van dit kussen!

   • 1 van 1 personen vonden deze beoordeling bruikbaar.
   Beoordeling 
   06.07.2016

   Oma van YOTI

   Zeer doeltreffend voor de vorm van het hoofdje !!! Onze kleindochter haar hoofdje is mooi gevormd dank zij het kussentje !!!

   • 1 van 1 personen vonden deze beoordeling bruikbaar.
   Beoordeling 
   06.07.2016

   Ondanks de tegenstrijdige artikelen online zijn wij ontzettend b

   Online wordt veel geschreven dat een kussen wordt afgeraden, omdat er het risico is op stikken wanneer het kindje draait. Zelfs op de sites van allerlei medisch specialistische sites wordt het gebruik van een kussen zoals deze afgeraden. Osteopaten raden het echter allemaal aan. Zo ook de onze en gelukkig hebben wij naar hem geluisterd. Onze dochter moest even wennen aan het kussen, maar we zagen na een week direct resultaat. Haar achterhoofd was ronder geworden. Daarnaast was haar voorkeurszijde minder dominant geworden, hetgeen resulteerde in een beter houding van haar nekje. Een nacht was ze met haar gezicht in het kussentje gedraaid, maar dat heeft haar alleen maar wakker gemaakt. Ze kon gewoon veilig door ademen.

   Wij zijn zeer tevreden met het kussen en blij dat we alle commentaren online niet hebben gevolgd en geluisterd hebben naar onze osteopaat. Gewoon doen dus als je niet wil dat je kindje een platte kop heeft.

   • 1 van 1 personen vonden deze beoordeling bruikbaar.
   Beoordeling 
   16.05.2016

   Kussen

   Heel goed kussen! Ligt er op in zijn park, hij draait niet meer zo op zij langs 1 kant.

   • 1 van 1 personen vonden deze beoordeling bruikbaar.
   Beoordeling 
   14.05.2016

   Babydorm kussen

   Ik ben super tevreden. Foto in park toen ik ermee begonnen ben en nu zo een maandje later... . Ik ben dolgelukkig dat ik het gekocht heb. Ik was een beetje bang voor verstikking maar dochtertje blijft er mooi op liggen. Indien ze zichzelf toch verlegd, verlegd ze het kussentje zelf doordat het niet veel weegt.

    Beoordeling 
    12.05.2016

    Helemaal blij mee...werkt goed!

    Ons zoontje had bij 8 wkn al een heel plat achterhoofd ineens...dus wij hebben toen een kinder fysio via de HA ingeschakeld op aanraden van 't consultatieburo ...zij kwam met deze kussen als tip en had daar ook goede verhalen over gehoord ...en wij hadden ook andere berichten van cjz gelezen die het afraden...maar wil alles proberen...beter dan helmpje....en nu ruim 4 wkn in gebruik en z'n hoofdje is al helemaal niet zo plat meer...de fysio zei zelfs dat ze denkt dat er weer lichtelijk een bolling zou kunnen komen...echt opgelucht zijn we...hij slaapt er op...en dat gaat supergoed!...heel blij mee!

    • 1 van 1 personen vonden deze beoordeling bruikbaar.
    Beoordeling 
    12.05.2016

    Babydorm kussen

    Ik ben zeer tevreden over dit kussentje... Ik heb bij gebruik m'n zoon z'n koppie ronder zien worden.. Ben er dan ook superblij mee na maat 1 nu ook maat 2 aangeschaft .. Hij slaapt er heerlijk op!!

    • 1 van 1 personen vonden deze beoordeling bruikbaar.
    Beoordeling 
    12.05.2016

    Erg tevreden over baby dorm kussen

    Ik heb toen mijn zoontje 7 weken was een baby dorm kussen aangeschaft. Inmiddels is hij ruim 4 maanden en hij ligt er nog steeds op. Het heeft -in combinatie met de fysiotherapie, die overigens in elke basisverzekering zit en volledig wordt vergoed- erg geholpen aan het terugvormen van zijn hoofdje! Ik zou het kussen dan ook zeker aanraden. Het kan zeker in de eerste maanden geen kwaad voor de baby en heeft erg veel geholpen! Een tevreden klant!

    • 1 van 1 personen vonden deze beoordeling bruikbaar.
    Beoordeling 
    02.05.2016

    Super

    Na alle adviezen zelf op zoek gegaan en dit kussen besteld. Zijn hoofdje is helemaal bijgetrokken en dat echt alleen door dit kussen. Ik was ook wat huiverig maar dit was nergens voor nodig.

    • 1 van 1 personen vonden deze beoordeling bruikbaar.
    Beoordeling 
    09.10.2015

    Babydorm kussen

    Mooi product. Ik had er 1 te leen gekregen, maar die was niet goed meer volgens de osteophaat, smiddags voor 17 uur besteld en de volgende dag al in huis! Perfect!

    • 1 van 1 personen vonden deze beoordeling bruikbaar.
    Beoordeling 
    20.04.2015

    BabyDorm Kussen

    platte hoofd van mijn dochter is helemaal weg gegaan! super kussen!

    • 1 van 1 personen vonden deze beoordeling bruikbaar.
    Beoordeling 
    03.04.2015

    Babydorm kussen:

    snelle levering en baby ligt heerlijk

    • 1 van 1 personen vonden deze beoordeling bruikbaar.
    Beoordeling 
    02.04.2015

    Baby dorm

    Fijn kussen tegen afplatten hoofdje.

    • 1 van 1 personen vonden deze beoordeling bruikbaar.
    Beoordeling 
    02.04.2015

    De Oplossing!

    Ik heb een babydorm kussen besteld en zag na een aantal dagen al verandering. Tot die tijd had ik van alles geprobeerd maar dit is de oplossing geweest al die tijd. Mijn baby slaapt er heerlijk mee en het is ook tegelijk tegen de afplatting de beste oplossing!

    • 1 van 1 personen vonden deze beoordeling bruikbaar.
    Beoordeling 
    02.04.2015

    Super kussen

    baby slaapt fijner en langer wat een rust

    • 1 van 1 personen vonden deze beoordeling bruikbaar.
    Beoordeling 
    02.04.2015

    babydorm kussen

    goed product en hier te verkrijgen. goede service en snelle levering

    • 0 van 1 personen vonden deze beoordeling bruikbaar.

    Schrijf uw beoordeling

    Schrijf uw beoordeling

    BabyDorm Kussen

    BabyDorm Kussen

    Het BabyDorm kussen van SimoNatal is een druk- en stressvrij hulpmiddel tegen schedelvervormingen (plat hoofdje) bij zuiglingen en baby’s.