Voordelen van een draagzak

Wanneer je een mama haar kindje ziet dragen in een draagzak ziet dat er aandoenlijk en knus uit. En dat is het ook! Het dragen van je baby heeft veel voordelen. In deze blog benoemen wij er een aantal.

Draagzak geeft kindje gevoel van geborgenheid

Je kindje voelt zich geborgen, lekker tegen papa of mama aan. Baby’s hebben veel behoefte aan huidcontact en nabijheid van ouders die ze een veilig gevoel geven. De nabijheid in een draagzak zorgt ervoor dat ze jouw hartslag horen (en voelen) en daar worden ze rustig van.

Vrijwel alle baby’s en peuters vinden het ook heerlijk om gedragen te worden en het is vaak het geheime recept om ze een slaapje te laten doen wanneer je baby onrustig is. Het schommelen in de draagzak werkt namelijk kalmerend. dit versterkt weer de band tussen jou en je kindje.

Het dragen van je baby kan ook helpen bij refluxklachten. Reflux neemt af wanneer je je kindje na het voeden een half uurtje rechtop houdt, hier kan een draagzak dan uitkomst bieden. Je kindje zit lekker rechtop en jij hebt je handen vrij.

Heeft je kleintje last van krampjes? Dan is je baby dragen in een draagzak ook een uitkomst. De buikkrampjes kunnen minder worden door het buikje van je kindje tegen jouw buik aan te dragen, met de knietjes opgetrokken. Dit is tegelijk ook de ergonomische draagpositie die aanbevolen wordt bij het dragen van je kindje.

Draagzak oor je baby is ook praktisch!

Dragen in een draagzak is verder ook ontzettend praktisch. Jij hebt je handen vrij om even je eigen ding te doen, van boodschappen doen, een boswandeling maken tot een kop koffie drinken in de stad of het huishouden. Door je eigen gang te gaan, word je kindje vaak ook rustig, jij bent ontspannen en dit slaat over op je kindje. 

Wil je alle draagzakken bekijken die wij verkopen, kijk dan hier: alle draagzakken. Op de homepage vind je ook een keuzehulp die je helpt de juiste draagzak te vinden. Draagzak.nl heeft voor iedereen een passende draagzak. Kies welke het beste bij jou en je kindje past. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

Voordelen van een draagzak