De 10 voordelen van dragen in een draagzak

1. Een draagzak is makkelijk in gebruik 
2. Een draagzak is veilig en ergonomisch voor jou en je baby
3. Een draagzak is praktisch bij de dagelijkse dingen
4. Een draagzak is een goede manier om je baby te troosten 
5. Dragen draagt bij aan een goede de hechting tussen ouder en kind
6. Een draagzak is goed voor de ontwikkeling van je kind 
7. Een draagzak is handig met peuters en kleuters
8. Je kindje groeit e draagzak groeit met je kindje mee
9. Draagzakken zijn er in alle kleuren en vele trendy en hippe designs 
10. Je baby dragen in een draagzak is gewoon leuk!


1. Een draagzak is makkelijk in gebruik: met snelle knopen of een simpel kliksysteem

Veel mensen denken bij het woord draagzak aan moeilijke knopen en ingewikkelde instructies. Maar tegenwoordig zijn er veel nieuwe soorten draagzakken verkrijgbaar die heel snel en gemakkelijk in gebruik zijn. Geen gedoe met lange doeken meer, maar makkelijke knopen, simpele gespen, verstelbare banden of zelfs alleen klittenband. Ook kunnen de meeste draagzakken in de wasmachine gewassen worden. Draagzakken zijn dus een uitkomst voor ouders die wel hun kind willen dragen in een draagzak, maar geen zin hebben in gedoe. Bij veel draagzakken in onze webshop staan handige instructievideo’s!

2. Met een draagzak draag je je kind veilig en ergonomisch

Alle draagzakken in onze webshop zijn ergonomisch gevormd. Ergonomisch betekent veilig en comfortabel, voor zowel het kind als de drager. Ergonomische draagzakken bevorderen een natuurlijke houding van jouw kind terwijl het in de draagzak zit. Ook zijn deze draagzakken zo af te stellen dat het gewicht goed wordt verdeeld over jouw schouders, heupen en rug. Dat voorkomt schouder-, nek, en rugklachten. Lees meer over ergonomisch dragen.

3. Een draagzak is praktisch: je kind dichtbij én je handen vrij

Een draagzak of draagdoek is heel praktisch. Vooral als je vaak op pad bent of veel in huis bezig bent. Je hebt je handen vrij om andere dingen te doen terwijl je je baby dicht bij je hebt. Zeker ook als je nog meer kinderen hebt die aandacht nodig hebben, is het handiger om je kleinste in een draagzak te hebben dan op de arm te houden. Met een draagzak kun je ook makkelijk met je kind wandelen of winkelen en gebruik maken van het openbaar vervoer. Kortom, een draagzak is de beste en meest praktische manier om een kind mee te dragen! 

4. Met een draagzak kun je je baby makkelijk troosten en wiegen 

In een draagzak kun je je baby makkelijk troosten. Door jouw bewegingen wieg en schommel je je kind vanzelf. Net zoals je deed toen je baby nog in je baarmoeder zat. Je kindje voelt zich daardoor geborgen en veilig. Ook merk je door de draagzak sneller of je baby in slaap valt en kun je hem of haar op tijd in bed leggen. Óf je laat je kindje lekker bij jou in de draagdoek slapen! Uit onderzoek blijkt dat baby´s die gedragen worden niet alleen sneller in slaap vallen, maar ook langer slapen.

Als je baby bij je in de draagzak zit, merk je het verder sneller als hij honger heeft. Het geschommel bij jou in de draagzak doet ook wonderen tegen krampjes. En bovendien is een draagzak een uitkomst bij baby’s die veel spugen of die last hebben van reflux. Want in de draagzak draag je je kind gemakkelijk rechtop. En last but not least: uit onderzoek blijkt dat lichaamscontact met de moeder het beste helpt tegen huilen.

5. Een draagzak is goed voor de hechting tussen kind en ouder

Uit onderzoek blijkt dat baby’s die gedragen worden in een draagzak of draagdoek beter gehecht zijn dan baby’s die niet gedragen worden. Want de eerste levensbehoeften van baby’s zijn aanraking, liefde en geborgenheid! Lekker dicht tegen jou aan voelt je kind jouw warmte en hoort het jouw geruststellende hartslag. Dat geeft je baby rust en vertrouwen. En ook voor jou zelf is het heerlijk om je kleintje veel tegen je aan te houden. Moeders ervaren minder stress en depressieve klachten als ze meerdere uren per dag huid-op-duid contact met hun baby hebben. Dragen is dus de perfecte manier om jullie band te versterken. Kijk hier naar al onze newborn draagzakken: draagzak newborn

6. Een draagzak is goed voor de ontwikkeling van je kind 

Een draagzak ondersteunt je kind in de lichamelijk ontwikkeling. Zo helpt het tegen (de kans op) een afgeplat hoofdje. Want zo lang je kind in een draagzak zit, ligt het niet met zijn hoofd in de box of op een kleed en is er geen druk op het hoofd waardoor een afgeplat hoofdje kan ontstaan. Ook kun je met het dragen – mits op een ergonomische manier - heupdysplasie voorkomen. Door de kikkerhouding (de benen gespreid en de knieën hoger dan de billen) wordt juist een goede heupontwikkeling gestimuleerd. Meer lichamelijke voordelen van gedragen worden. 

7. Draagzakken zijn ook handig met peuters en kleuters

Een draagzak is niet alleen geschikt voor baby’s, maar ook voor wat oudere kindjes. Wij hebben zelfs draagzakken met een draagvermogen tot 27 kg en kledingmaat 136! Vanuit jouw draagzak ontdekt je kind de wereld, van baby- tot kleuterleeftijd! 

Een draagzak is ideaal als je in de buurt naar de speeltuin en supermarkt gaat, of verder weg naar een park, bos of het strand. Door een draagzak zul je je kind, dat soms zelf wil lopen maar ook vaak gedragen wil worden, niet te lang of op een verkeerde manier tillen of dragen. Zo voorkom je dat het in je rug schiet. 

Als je gaat wandelen zul je met een draagzak niet meer alleen de wandelroute kiezen die geschikt is voor kinderwagens en die vaak een stuk saaier is. Ook op vakantie biedt een draagzak een uitkomst. Sommige ouders laten de kinderwagen of buggy zelfs thuis, dat scheelt bagageruimte in de auto of het vliegtuig en heb je geen gedoe met het steeds uitklappen van de buggy. 

Tip: Krijgt je zoontje of dochtertje binnenkort een broertje of zusje? Of neemt je kleuter zijn of haar pop overal mee naartoe? Geef dan een poppendraagzak cadeau, zo kan je het de pop overal mee naartoe dragen! 

8. Een draagzak is een duurzame aankoop, want het groeit met je kind mee 

De meeste draagzakken zijn direct na de geboorte te gebruiken en kunnen steeds opnieuw afgesteld worden naarmate je kind groeit, vaak tot in de peuter- of kleutertijd. Zo heb je lang plezier van je aankoop. Let bij de aanschaf goed op de maat en kijk bij de omschrijving tot welk gewicht of tot welke leeftijd je de draagzak kunt gebruiken. 

9. Draagzakken zijn er in vele trendy en hippe designs + leuke accessoires!

Draagzakken zijn er in alle soorten, maten en kleuren! Voor ieder wat wils! Neem een kijkje in onze webshop en laat je verrassen door de vele leuke designs en modellen. 

Bekijk ook eens onze leuke accessoires, zoals draagcovers, draagjassen, babymutsen, en poppendragers. Een poppendrager is een superleuk cadeau voor je peuter of kleuter. Daarmee kan je kind - net als jij – haar of zijn pop overal mee naartoe nemen!

10. Dragen in een draagzak is gewoon leuk!

Veel ouders en verzorgers van kleine kinderen zullen beamen dat dragen gewoon leuk is! Het dragen van kleine kinderen is iets heel natuurlijks, het bestaat al zo lang als de mensheid bestaat. Je vervult er de (wederzijdse!) basisbehoefte van lichaamscontact mee. Met een draagzak kun je de tijd waarin je baby nog zo klein is goed koesteren terwijl je ondertussen flexibel bent om je met praktische taken bezig te houden. Snuif die heerlijke babygeur zo lang mogelijk op!

We weten uit ervaring dat de draagzak of -doek vaak een emotionele waarde krijgt. Omdat de draagzak je aan de vele mooie momenten herinnert, toen je kindje nog klein was. Het is cliché maar waar: kleine kinderen worden snel groot. Met een draagzak geniet je nog meer van de kostbare tijd als je kind nog klein is.

Hoe kies je de beste ergonomische draagzak voor jou en je kind?

Vind bij Draagzak.nl een goede draagzak die voldoet aan al jouw wensen!

Weet je niet welke draagzak je moet kiezen? Lees dan eerst meer over de type draagzakken die wij in het assortiment hebben. Kom je er toch niet uit? Bel, app of mail ons gerust. We zijn je graag van dienst, zodat jij de beste draagzak kunt kopen voor jou en je baby!

Speciale aanbieding bij Draagzak.nl

Dank je wel voor het lezen van de informatie op deze pagina! Koop nu je draagzak bij Draagzak.nl en ontvang 10% korting met de kortingscode draagzak2023.

De 10 voordelen van dragen in een draagzak
Online ma-vr 10-17u