Dragen van je baby in een draagzak met warm weer

Een draagzak in de zomer of met warm weer gebruiken is heerlijk, zowel voor jou als voor je baby. Dragen in de zomer kan zowel met een pasgeboren baby als met een peuter of kleuter. Maar hoe draag je je kindje het beste met warm weer? We geven 5 tips!

Tips voor het dragen van je baby in een draagzak met warm weer

1 Kies een koele draagzak voor de zomer

Gebruik een draagzak baby die gemaakt is van luchtdoorlatend Cool Air Mesh materiaal. Dit materiaal zorgt voor een betere ventilatie van de draagzak, waardoor jij en je kindje ook bij warme temperaturen koel blijven. Vaak hebben deze draagzakken ook een afneembaar kapje dat beschermt tegen de zon en privacy biedt tijdens de borstvoeding of als je baby slaapt. Voorbeelden van deze draagzakken zijn: de Beco Toddler Cool, Tula Coast Carrier, Ergobaby 360 Cool Air of Tula Toddler Coast Vacation. Bekijk hier onze hele collectie draagzak in de zomer

2 Trek je kindje minder kleding aan in de draagzak

Als het buiten warmer is, kleed je jezelf automatisch minder dik aan. Minder en luchtigere kleding is ook voor je kindje goed. Zeker omdat een draagzak voor je baby een laagje méér betekent. Houd daar rekening mee als je je kindje aankleedt. Sokken uitdoen scheelt bijvoorbeeld al wat warmte. Bij heel warm weer of in een hittegolf is alleen een romper of luier voor je baby vaak al voldoende.
Tip: Leg een hydrofiele doek tussen jou en je baby in, dat absorbeert het zweet waardoor het dragen minder plakkerig wordt. 

3 Smeer jullie goed in, ook in de draagzak

Smeren, smeren en smeren! Smeer je kindje en jezelf goed én regelmatig opnieuw in tegen de zon wanneer je op pad gaat met de draagzak bij warm weer. Vergeet het nekje, de knieholtes, achter de oortjes en de voetzooltjes van je baby niet.

4 Blijf in de schaduw met je baby in de draagzak

Blijf zoveel mogelijk in de schaduw als het erg heet is. Maak wandelingen met je kind in de draagzak in de ochtend of avond en vermijd de zon op het heetst van de dag. En geef je kindje ook een zonnehoedje en een zonnebril tegen de felle zon. Als je toch de volle zon in moet, kan een parasolletje of paraplu even de nodige bescherming bieden.

5 Drink voldoende

Het is voor iedereen belangrijk om bij warm weer veel water te drinken. Dit geldt extra als je borstvoeding geeft of je je veel inspant (bijvoorbeeld door voor een klein kind te zorgen :-)). Houd ook je kindje goed in de gaten wanneer je onderweg bent met de baby draagzak en geef het extra slokjes water tussendoor. Wist je trouwens dat jouw moedermelk zich bij warmte aanpast aan je kindje? De melk zal dan meer water bevatten om de dorst te lessen. Het is overigens helemaal niet erg om je kindje op een warme dag vaker aan te leggen. 

Bekijk de draagzak in de zomer collectie van Draagzak.nl. 

En hier vind je al onze draagzakken voor newborns: draagzak newborn.

Speciale aanbieding bij Draagzak.nl

Dank je wel voor het lezen van de informatie op deze pagina! Koop nu je draagzak bij Draagzak.nl en ontvang 10% korting met de kortingscode draagzak2023.

Dragen van je baby in een draagzak met warm weer
Online ma-vr 10-17u