Hoe lang mag baby in draagzak

Babycarrier


Er zijn ouders die het vooral in de eerste maanden prettig vinden om de baby bij zich te dragen. Er zijn echter ook ouders die zolang mogelijk hun kindje op deze manier bij zich houden. Daarnaast zijn er nog ouders die bijvoorbeeld voor een speciaal doel, zoals een wandelvakantie hun kind mee willen dragen. Er zijn wat dat betreft voor alle wensen geschikte dragers beschikbaar. Wij helpen je op deze pagina op weg. 

Draagzak baby tot welke leeftijd

Een ergonomische draagzak kan met je kindje meegroeien als de breedte van het zitgedeelte kan worden aangepast. Doorgaans bieden draagzakken voor baby´s een prima comfort tot je kindje kledingmaat 80/86 heeft. Bij de dragers wordt vermeld tot welk gewicht je kindje erin gedragen kan worden, bijvoorbeeld tot 15 à 20 kilogram. Dat verschilt overigens wel weer per model. Bij de draagzakken voor baby´s kun je na verloop van tijd overschakelen op een peuterdrager. Je kunt je peuter dragen in een peuterdrager vanaf ongeveer kledingmaat 86.

Hoe lang baby in draagzak Ergobaby

Draagzakken van Ergobaby zijn geschikt vanaf maat 50/ 56, dus vaak vanaf geboorte tot een leeftijd van circa 2-3 jaar (kledingmaat 86/92). Wil je vooral het eerste jaar van je kindje een draagzak gebruiken, dan kun kijken naar een Ergobaby Embrace. De Embrace is geschikt tot ca. maat 68. De de Ergobaby Adapt en de Ergobaby Omni draagzakken zijn geschikt tot maat 86/ 92. 

Bij een aantal oudere modellen van Ergobaby is een aparte baby insert nodig om vanaf geboorte te kunnen dragen, let hier goed op.

Hoe lang in draagzak

Een ergonomische draagzak kan met je kindje meegroeien als de breedte van het zitgedeelte kan worden aangepast. Doorgaans bieden draagzakken voor baby´s een prima comfort tot je kindje kledingmaat 80/86 heeft. Bij de dragers wordt vermeld tot welk gewicht je kindje erin gedragen kan worden, bijvoorbeeld tot 15 à 20 kilogram. Dat verschilt overigens wel weer per model. Bij de draagzakken voor baby´s kun je na verloop van tijd overschakelen op een peuterdrager. Je kunt je peuter dragen in een peuterdrager vanaf ongeveer kledingmaat 86. Kijk goed naar de informatie bij elke type draagzak om te bepalen hoe lang een kindje in een draagzak  kan.

Het verschil tussen een babydraagzak en een peuterdrager is dat er een optimale steun aan de rug en beentjes van de peuter wordt gegeven. De peuterdrager is namelijk breder en langer, zodat je kindje in de draagzak alle comfort ervaart. Een drager voor peuters is tevens ideaal om lange wandelingen te maken. Enkele modellen die daarvoor perfect zijn, betreffen de Rose and Rebellion draagzak en de Tula Toddler Carrier.
Hier vind je alle draagzakken geschikt voor kinderen vanaf kledingmaat 82: Kleuterdragers.

Hoe lang baby in draagzak

Hoe lang een baby in een draagzak gedragen kan worden, hangt heel erg af van het merk en van het type draagzak. Op onze website geven wij bij elke draagzak aan voor welke kinderbroekmaten de draagzak geschikt is en het minimum en maximum gewicht. Dit geeft je een goede indicatie over hoe lang baby in draagzak gedragen kan worden. Let altijd op de ergonomische zithouding van je kindje in de draagzak. Lees ook onze informatiepagina over ergonomisch dragen in een draagzak.

Hier vind je alle draagzakken die geschikt zijn voor de kleinste baby's vanaf maat 50: draagzak newborn.

Speciale aanbieding bij Draagzak.nl

Dank je wel voor het lezen van de informatie op deze pagina! Koop nu je draagzak bij Draagzak.nl en ontvang 10% korting met de kortingscode draagzak2023.

Hoe lang mag baby in draagzak
Online ma-vr 10-17u