Wat is de beste draagzak?

Tula Free to Grow Discover

Hoe maak ik een beste keuze voor draagzak voor baby, peuter of kleuter? Wij helpen je hier verder.


Welke draagzak is het beste

Op de draagzaken markt is niet één beste draagzak. Er zijn verschillende soorten draagzakken. Wij helpen je op weg met een aantal tips waar je op kunt letten.

Je kunt als eerste kijken naar welk draagzaktype je voorkeur uitgaat. Bijvoorbeeld naar een draagzak, draagdoek of ander type drager.
Verder is de voorkeur voor een draagpositie van belang. Wil je dat je baby of kindje op je buik, rug of heup gedragen wordt? Of heb je een voorkeur om je kindje met het gezichtje naar voren te dragen? Dat wordt overigens afgeraden doordat je baby dan geen bescherming krijgt tegen prikkels. Als je toch deze keuze maakt, maak dan wel gebruik van een ergonomische drager die daarvoor geschikt is, zoals de Ergobaby Omni Breeze, de Ergobaby Omni Dream, de Ergobaby Omni 360 en de Tula Explore en draag je baby dan niet langer dan vijftien minuten op deze manier.

Overweeg ook of je liever een draagzak wilt met een kliksysteem of met een knoopsysteem.

De beste draagzak baby

Uiteraard speelt de leeftijd van je kindje ook een rol. Kinderen kunnen lang in een drager meegenomen worden, maar het type drager dat daarvoor geschikt geacht wordt, is afhankelijk van de leeftijd. Er zijn bijvoorbeeld speciale babydragers, maar ook peuterdragers beschikbaar. Op basis van de leeftijd, kledingmaat of lengte van je kindje kun je een keuze maken uit het aanbod. Zoek je een baby draagzak, dan vind je hier alle draagzakken geschikt vanaf maat 50: draagzak newborn.

Het is zelfs mogelijk om op basis van warme weersomstandigheden een keuze te maken. Bijvoorbeeld als je naar een tropisch oord gaat of naar een land waar het erg warm is. Dan kies je een draagzak uit luchtdoorlatend cool mesh materiaal zoals de Ergobaby Omni Breeze, de Tula Coast Carrier of Ergobaby Omni 360 Cool Air MeshAlle dragers extra geschikt voor warm vind je op onze pagina Warm weer.

Ergonomische draagzak baby

Eén van de belangrijkste aspecten waar je op moeten letten bij de aanschaf van een draagzak baby is of de draagzak ergonomisch is. Dit betekent dat je kindje goed in een kikkerhouding in de draagzak kan zitten. Dit is het geval wanneer de billen van je kindje lager uitkomen dan de knietjes. Daarnaast is het fijn wanneer het rugpaneel van de draagzak flexibel is zodat het ruggetje van je kindje ruimte heeft. Een draagzak met een hard rugpaneel is niet te adviseren. Lees hier meer over ergonomische draagzakken.

Speciale aanbieding bij Draagzak.nl

Dank je wel voor het lezen van de informatie op deze pagina! Koop nu je draagzak bij Draagzak.nl en ontvang 10% korting met de kortingscode draagzak2023.

Wat is de beste draagzak?
Online ma-vr 10-17u