Vanaf wanneer baby vooruit in draagzak?

Ergobaby Omni draagzak

Je kindje in een draagzak met het gezicht naar voren dragen, met de blik de wereld in, kan meestal vanaf circa 6 maanden. Je kindje moet zelftandig kunnen zitten en het hoofdje zelf overeind kunnen houden. Er zijn een paar ergonomische draagzakken die het mogelijk maken met een ergonomische draagzak en dat zijn de Ergobaby Omni Breeze, de Erbobaby Omni Dream, de Ergobaby Omni 360 en de Tula Explore. Deze zijn namelijk van een zitting voorzien, waardoor het bekken van je kindje op een juiste manier wordt gekanteld en ergonomisch dragen ook kan wanneer je kleintje vooruit kijkt. De rug van je kindje behoudt daarbij de juiste bolling. 

Wanneer jeje kindje met het gezicht naar voren op je buik draagt, is er geen bescherming tegen prikkels voor je kindje. De geborgenheid en veiligheid ontbreekt, die zijn wel aanwezig als het gezichtje naar jou toe is gericht. Als de indrukken teveel worden, kan je kindje makkelijk wegduiken tegen je aan wanneer je je kindje met het gezichtje naar je toe draagt.

Als je kindje wat ouder wordt en de wereld om zich heen ontdekt dan kun je ervoor kiezen om je kindje op de rug te dragen. Er is dan alsnog sprake van veiligheid en geborgenheid, waarbij het wel mogelijk is om in het rond te kijken. Na alle vermoeiende indrukken kan je kindje dan heerlijk in slaap vallen in de draagzak.

Wanneer baby vooruit in draagzak

Vind je het toch leuk om je baby op je buik te dragen met het gezichtje naar voren? Wacht dan tot je kindje zelfstandig kan zitten en het nekje recht kan houden. Maak dan wel gebruik van een ergonomische drager die daarvoor geschikt is, zoals de Ergobaby Omni Breeze, de Erbobaby Omni Dream, de Ergobaby Omni 360 en de Tula Explore en draag je baby dan niet langer dan vijftien minuten op deze manier. Overigens kun je, de Ergobaby Omni Breeze, de Erbobaby Omni Dream, de Ergobaby Omni 360, en de Tula Explore ook gebruiken om je kindje met het gezichtje naar je toe te dragen. Wil je alle draagzaken zien waarmee je naar voren kunt dragen, kijk dan hier.

Speciale aanbieding bij Draagzak.nl

Dank je wel voor het lezen van de informatie op deze pagina! Koop nu je draagzak bij Draagzak.nl en ontvang 10% korting met de kortingscode draagzak2023.

Vanaf wanneer baby vooruit in draagzak?
Offline. Klik voor meer contactinfo.