Welke draagzak baby?

welke draagzak baby?

Je ziet ze lopen, de papa's en mama's met een baby in de draagzak. Je smelt weg, zo schattig ziet dat eruit. Misschien zie je er nog veel meer lopen tijdens je zwangerschap, het valt op, al die baby draagzakken. Eigenlijk wil je dat zelf ook wel, maar waar te beginnen? Hoe kies je de beste draagzak baby? 

Welke draagzak kopen? 

Welke draagzak kun je nou het beste kopen voor je kindje? Welke draagzak kiezen? Er zijn veel verschillende soorten draagzakken verkrijgbaar. Hoe kies je nu een goede draagzak die het beste bij jou en jouw kindje past?  

Bij het uitkiezen van een geschikte draagzak, kun je op de volgende zaken letten. 

Maat draagzak 

Kijk goed voor welke leeftijd de draagzak geschikt is, je hebt draagzakken voor baby's, peuters en kleuters. Fabrikanten va draagzakken geven vaak aan of het een newborn draagzak is of voor oudere kindjes, onder andere door een gewichtsindicatie. Bijvoorbeeld, geschikt vanaf 3,5 kilogram tot 20 kilogram. Dit betekent vooral dat de stof getest is tot een maximala gewicht. Op onze website hebben wij deze informatie aangevuld met een kinderkledingmaat indicatie. Zo zul je zien dat veel baby draagzakken geschikt zijn van 3,5 kg tot 20 kg maar volgens ons tot een broekmaat van 86/92. Veel kinderen die maat 92 hebben, zijn nog lang geen 20 kilo. Je kunt de draagzak langer gebruiken, maar je kindje zit niet meer comfortabel. 

Ergonomische draagzak 

De draagzak die je koopt moet ergonomisch zijn. Draagzakken van goede kwaliteit zijn ergonomisch gevormd. Dat betekent dat ze bijdragen aan een natuurlijke houding voor jou om je kindje te kunnen dragen en daarnaast een natuurlijke houding voor je kindje om in te zitten. Je kunt heel gemakkelijk herkennen of je kindje in de natuurlijke houding zit. Je kindje zit dan in de zogenaamde M-positie of kikkerhouding. Je baby kent deze houding vanuit de baarmoeder en zit met de benen licht gespreid en hoog opgetrokken. De knietjes zitten hoger dan de billen. Daarnaast is het belangrijk dat het rugpand niet te hard is, zodat de natuurlijke bolling van de rug (C-vorm) van je baby wordt gevolgd. Lees ook ons uitgebreide blog over ergonomische draagzakken

Welke draagzak is verstelbaar in de breedte  

Bij baby draagzakken die je voor langere tijd wilt gebruiken, is het van belang dat de breedte van de draagzak aan te passen is. Dit betekent dat de stof aan de onderkant van het rugpand, tegen de heupgordel aan, in breedte verstelbaar is. Hier hebben fabrikanten verschillende methoden voor, de ene draagzak heeft drukknopen, de andere draagzak heeft klittenband of een treksysteem met een touwtje. Met een newborn draagzak begin je in de smalste stand van de draagzak om te voorkomen dat de beentjes te gespreid zitten. 

Welke draagzak kiezen 

Tja, en als de draagzak dan aan al deze voorwaarden voldoet, welke draagzak moet je dan kiezen. De kleur of het design van de draagzak kan daarbij bepalend zijn. Je loopt er toch veel mee rond en wanneer jij je prettig voelt in een draagzak, dan geniet je kleintje daar ook van mee! 

Speciale aanbieding bij Draagzak.nl

Dank je wel voor het lezen van de informatie op deze pagina! Koop nu je draagzak bij Draagzak.nl en ontvang 10% korting met de kortingscode draagzak2023.

Welke draagzak baby?
Online ma-vr 10-17u