Wat moet baby aan in een draagzak?

Wat moet baby aan in een draagzak?

Vaak krijgen wij de vraag wat een baby aan moet in een draagzak. Welke kleding draagt je baby in een draagzak, wij zetten het hier voor je op een rij. 

Hoe baby in draagzak 

Het antwoord op de vraag wat moet een baby aan in een draagzak, is dat je dat zelf als ouder of verzorger het beste. Jij kunt zien en voelen hoe de kleine in de draagzak zit. Bedenk ook hoe je eigen temperatuur regeling is. Heb je het snel warm, dan draag je jouw lichaamstemperatuur snel over naar de baby in de draagzak. Houd hier dan rekening mee. Verder is natuurlijk van belang, de buitentemperatuur. Ben je gewoon binnen en draag je de kleine in de draagzak om in slaap te wiegen of om de krampjes te kalmeren, dan is gewone kleding meer dan voldoende.  

Kleding baby in draagzak in herfst of winter 

Mutsje! Denk aan een mutsje! Een groot deel van de lichaamstemperatuur verlaat ons lichaam via het hoofd. Dus wanneer het kouder is buiten, en je gaat op pad met de draagzak dan is een mutsje een absolute must. Bedenk daarnaast dat de beentjes van je kindje het koud kunnen krijgen. De pijpen het broekje worden omhoog getrokken in de zithouding van je baby in de draagzak. Trek je kleine extra warme hoge sokken aan of een broek van een maat groter. Je kan ook kijken naar lekkere booties of warme slofjes. Een broek waar de voetjes aan vast zitten (een onesie) raden wij af. De voetjes van de baby kunnen te strak of klem komen te zitten door de spanning. Verder trek jeje kindje gewoon normale kleding aan wellicht met een vestje. Een winterjasje in de draagzak zit niet lekker voor je kleintje en ook niet voor jou. Trek je eigen jas aan maar houd deze open, zodat je kleintje maximaal van jouw lichaamswarmte kan genieten. Gebruik een draagcover om je kleine warm te houden. Je kan ook kijken naar een draagjas, dit zijn jassen met apartje inzetstukken waarmee jeje jas groter maakt. Je kunt de jas hierdoor gewoon dragen, maar ook wanneer je met je kleintje aan het buikdragen of rugdragen bent. 

Wat moet baby aan in draagzak in de lente 

Afhankelijk van de temperatuur buiten, trek je je kindje gewone kleren aan en eventueel een vestje. Bedenk dat de draagzak ook een beschermingslaag is tegen kou of wind. Een mutsje, draagcover of draagjas kunnen in het voorjaar ook zeker je kleine goed warm houden. Let er bij warmere lentedagen op dat de baby niet te warm is gekleed. 

Dragen in de zomer 

Eindelijk warm weer! Ga je erop uit in de zomer met je baby in de draagzak, dan is gewone (zomerse) kleding voor jou en je kleine voldoende, soms is zelf een romper meer dan voldoende. Van belang is dat je de kleine beschermt tegen de zon. Smeer dus de huid die bloot is goed in en zet je kindje een schattig zomerhoedje op en misschien zelf een zonnebrilletje. Is het nou echt warm, denk aan 30 graden en warmer, draag dan niet te lang. Jij en je kindje hebben het waarschijnlijk al heel erg warm en in de draagzak is er minder ruimte om de warmte kwijt te kunnen. Houd je kindje goed in de gaten als je toch gaat dragen en beperk het tot het noodzakelijke.  

Draagzak zomer 

Het soort draagzak dat je gebruikt in de zomer (of wanneer je zelf het al snel warm hebt) kan het ook een stuk makkelijker maken. Er zijn veel draagzakken te verkrijgen die van ademende stof gemaakt zijn, zoals linen of cool air mesh of bamboe stof. Deze draagzakken zijn absoluut een aanrader. En heb je zo'n draagzak en wil je ook in de winter dragen, zorg dan voor een extra laagje kleding. 

Hier vind je al onze draagzakken voor warmere temperaturen: draagzak in de zomer 

Speciale aanbieding bij Draagzak.nl

Dank je wel voor het lezen van de informatie op deze pagina! Koop nu je draagzak bij Draagzak.nl en ontvang 10% korting met de kortingscode draagzak2023.

 

Wat moet baby aan in een draagzak?
Online ma-vr 10-17u