Rugdrager Baby

Er zal een wereld opengaan voor je baby wanneer je start met rugdragen van je baby in een draagzak. De meeste dragers waarmee je een baby op je buik kunt dragen, kunt je de draagzakken ook als rugdrager gebruiken. 

Filteren op

Merk

Merk

Prijs

Prijs

  • € 115,00 - € 250,00

Kleur

Kleur

Warm weer

Warm weer

Bio katoen

Bio katoen

Kledingmaat kind

Kledingmaat kind

Draagpositie

Draagpositie

Item 1-16 van 90 in totaal item(s)

Actieve filters

Koop je rugdrager baby bij draagzak.nl

Bij draagzak.nl hebben we een zeer brede keuze aan rugdragers voor baby's. Elke rugdrager die wij verkopen is ergonomisch voor ouder en kind en elk merk heeft zijn eigen kwaliteiten. Bij draagzak.nl werken wij ook regelmatig amen met draagconsulenten en mamabloggers om draagzakken te testen. Op onze blogpagina kun je hier meer over lezen. Op deze manier komen wij tot het juiste assortiment aan rugdrager baby waar je uit kunt kiezen.

Vanaf wanneer gebruik je rugdrager baby

Over het algemeen wordt geadviseerd te starten met rugdragen van je baby wanneer je baby zelfstandig kan zitten en kan verschuiven om lekkerder te zitten. Wanneer je kindje op je rug in de draagzak zit, kun je er minder makkelijk bij om ervoor te zorgen dat je kindje iets lekkerder zit, je kindje moet dit dus zelf doen.

De andere factor waar je op moet letten is dat je kindje sterke nek- en hoofd controle heeft en zelfstandig kan zitten, wat meestal rond de 6 maanden is.

Hoe gebruik je een rugdrager baby

Het starten met rugdragen van je baby vergt wat oefening en geduld. Lees van te voren goed de aanwijzingen van de draagzak die je hiervoor wilt gebruiken. Start met hulp van iemand anders, bij voorkeur iemand met wat ervaring. Je kan ook overwegen om het advies van een draagconsulente in te winnen om de fijne kneepjes onder de knie te krijgen.

Wanneer je eenmaal onderweg bent met je kindje in de rugdrager, zul je merken dat je kindje het geweldig vindt om met je mee te kijken. Je baby kan ook lekker wegduiken in je rug en een slaapje doen. Je kun dan het slaapkapje gebruiken om het hoofdje te ondersteunen. Tip: gebruik je telefoon om de leukste selfies te maken en ook om te checken hoe je kindje erbij zit!

Waar moet je op letten bij het kopen van een rugdrager baby

Let er in eerste instantie op dat de draagzak geschikt is voor het dragen op de rug. Bijna alle babydraagzakken zijn geschikt voor het dragen op de drug, maar niet allemaal. Let vervolgens op het gewicht en de geadviseerde kledingmaat van de draagzak. Dit geeft aan of de draagzak geschikt voor jouw kindje. Daarnaast kun je ook letten op het type materiaal waar een draagzak van gemaakt is (katoen, bio katoen, katoen draagdoekstof etc.). Daarnaast kun je kijken naar het sluitsysteem. De ene draagzak sluit met gespen, de andere moet je knopen en weer een andere heeft klittenband. Alle sluitsystemen hebben voor en nadelen. Kijk wat jou het meeste aanspreekt.


Wil je een overzicht van alle rugdragers, voor baby of peuter kijk dan op onze pagina rugdrager. Zoek je een rugdrager voor peuter of kleuter, kijk dan op onze rugdrager peuter pagina. 

Voor alle buikdragers kun je kijken op onze pagina buikdragerbuikdrager baby of buikdrager peuter.