Rugdrager peuter

Peuters staan ​​te popelen om overal op eigen benen te verkennen. Maar kleine benen worden snel moe... en als ik eraan denk, grote benen ook. Een rugdrager die plaats biedt aan grotere kinderen kan een enorme hulp zijn als je onderweg bent en je kleine avonturier even rust nodig heeft.

Filteren op

Merk

Merk

Prijs

Prijs

  • € 143,00 - € 189,00

Kleur

Kleur

Warm weer

Warm weer

Bio katoen

Bio katoen

Kledingmaat kind

Kledingmaat kind

Draagpositie

Draagpositie

Item 1-16 van 22 in totaal item(s)

Actieve filters

Koop je rugdrager peuter bij draagzak.nl

Bij draagzak.nl vind je een breed assortiment aan rugdragers voor peuters en kleuters, tot 6 jaar! Rugdragers voor peuters hebben vaak vrolijke printjes omdat dit peuters en kleuters meer aanspreekt en zij het dan leuk vinden om een stukje in de rugdrager met de dino's of flamingo's op pad te gaan. Naast rugdragers voor peuters met vrolijke printjes zijn ze er ook in rustigere uitvoeringen en effen kleuen, zo is er voor ieder wat bij draagzak.nl.

Rugdrager peuter 

Het belangrijkste verschil tussen babydragers en peuterdragers is de grootte, hoogte en structuur van het rugpaneel. Rugdragers peuter zijn gemaakt voor meer bewegingsruimte en hebben versterkt paneel om het rugdragen van een peuter of kleuter te ondersteunen. 

Er zijn maar weinig dingen erger dan een zwaarder kind te moeten dragen zonder de juiste ondersteuning. Draagzakken voor peuters zijn gemaakt voor het comfort van de drager en  voor het kind, een essentiële vereiste bij lange wandelingen en trektochten.

Wat is een rugdrager peuter?

Een peuterdraagzak is een zacht gestructureerde draagzak waarmee je kinderen voorbij het babystadium op de rug kunt dragen. Om de belasting van je schouders, nek en rug te verminderen, hebben deze draagzakken gevoerde, verstelbare schouderbanden en een heupgordel om het gewicht van je kind gelijkmatig te verdelen. Ze moeten ook een heup-gezonde, brede zitpositie bieden die de benen van je peuter in een kikkerachtige houding plaatst.

De meeste dragers voor peuters hebben ook een kapje om het hoofd van je kind te beschermen tegen de zon en een opbergvak voor je on-the-go essentials. Velen zijn geschikt voor gebruik vanaf de kindertijd tot en met de peuterjaren.

 

Op zoek naar een rugdrager peuter?

Veel gezinnen beginnen met een baby draagzak om dichtbij te houden en hun nek te ondersteunen. Naarmate je kleintje groeit, heb je echter meer ondersteuning nodig om hem lange tijd te dragen.

Wanneer peuters moe worden of je niet wilt dat ze vrij rondlopen (denk aan: straatfestival, het vliegveld, smalle wandelpaadjes of de boetiek met alle breekbare spullen), is het zowel voor hen als voor jou nuttig om een ​​plek te hebben waar ze veilig kunnen zitten om uit te rusten. . Een kinderwagen kan deze vakjes ook aanvinken, maar een rugdrager is een leuke optie om bij de hand te hebben als je in een drukke of kleine ruimte bent of als je zin hebt in wat extra knuffeltijd.

Vanaf welke maat buikdrager peuter draagzak?

Als je al een draagzak met gespen of klittenband hebt, controleer dan het  gewichtslimiet, de meeste babydragers kunnen tot circa maat 80/86 gebruikt worden. Is je peuter al rond die maat, kijk dan hier voor onze selectie rugdragers voor peuters en kleuters, zelfs tot maat 134.

Wanneer je op zoek gaat naar een draagzak voor je peuter, kijk dan altijd goed naar de maat en het maximale gewicht. Peuter draagzakken zijn er vaak vanaf maat 72. De meeste kleuter draagzakken beginnen bij maat 86. Het hangt van het merk draagzak af hoe lang je ermee door kunt dragen, er zijn kleuter draagzakken tot maat 134 beschikbaar. Het maximale gewicht voor een buikdrager peuter ligt vaak rond de 27kg, ook dit verschilt per merk. Het maximale gewicht is vaak indicatief, dit geeft aan tot welk gewicht de stof is getest. In de praktijk blijkt vaak dat je ook boven het maximale aangegeven gewicht nog kunt blijven dragen. Merken met goede buikdragers voor peuters, zijn Tula ToddlerRose and Rebellion en Isara the One

Er zijn een aantal merken waarbij de breedte van het rugpand verstelbaar is, zoals bij Fidella en Neko. Net als bij baby draagzakken, groeit deze buikdrager peuter met je peuter mee. Je kunt de breedte afstellen zodat de beentjes van je kleuter goed zitten en niet te breed of te smal.

Ergonomische Rugdrager

Zoek je een draagzak waarmee je je kindje op de rug kunt dragen, kijk dan hier: rugdrager