BabyDorm baby kussen

De baby is er - en het hele gezinsleven staat plotseling op zijn kop! Dagen en nachten zijn niet meer wat ze waren. Daarom is ons alles eraan gelegen om ervoor te zorgen dat het slapen van je baby zo kalm en gezond mogelijk gaat. Met het baby kussen van BabyDorm kan dit!

Filteren op

Prijs

Prijs

 • € 4,00 - € 35,00

Item 1-7 van 7 in totaal item(s)

Actieve filters

Veel onderzoeken hebben aangetoond dat baby's het beste op hun rug kunnen liggen om te slapen. Dit zorgt onder andere voor vrije luchtwegen en vermindert het risico op plotselinge kindersterfte. Het kan voorkomen dat je kindje een voorkeurshouding ontwikkelt en het hoofdje vaak of meestal in dezelfde positie legt. Omdat de schedelbeenderen van zuigelingen in de eerste levensmaanden zacht en kneedbaar zijn, kan de schedel plat worden. Met het baby kussen van BabyDorm kun je je kindje op de rug laten liggen.

Afplatting van de schedel komt bij ongeveer tien tot twintig procent van alle baby’s voor in de eerste weken en maanden van het leven. Ongeveer 90 procent van de asymmetrieën in het hoofd die bij baby's van zes weken of later worden gevonden, is te wijten aan positionering.

Je kan prikkels creëren voor je baby zodat je kindje naar de onaangetaste kant draait (bijvoorbeeld met licht, speelgoed, of zijvoeding.) Overdag dragen van je baby helpt natuurlijk ook en, als je baby wakker is, kun je je kindje onder toezicht op de buik laten liggen. Dit versterkt de spieren en moedigt ook aan om om het hoofdje op te tillen. Daarnaast kun je naar het gecertificeerde baby kussen kijken van Babydorm.

Het Babydorm baby kussen kan afplatting van het hoofdje voorkomen. Het bijzondere van het baby kussen is dat het hoofdje van de baby gelijkmatig in de uitsparing boven het matras zweeft - zonder eenzijdige druk.
Het Babydorm baby kussen is in 2006 voor het eerst op de markt gekomen en was destijds de eerste in zijn soort.

Tijdens de slaap kun je als ouder de hoofdpositie van je baby niet continu corrigeren, dus het gebruik van een baby kussen met uitsparing kan hierbij helpen. Het hoofdje zweeft in dit baby kussen van BabyDorm boven het matras. Het gewicht van het hoofd wordt gelijkmatig verdeeld in het baby kussen en het afvlakken van de schedel kan worden voorkomen of verbeterd. Het BabyDorm baby kussen bestaat al sinds 2006.

Het Babydorm baby kussen is er in drie maten. Babydorm kussen maat 1 is geschikt tot 6 kilo, Babydorm kussen maat 2 is geschikt vanaf 6 kilo en het Babydorm kussen maat 3 is geschikt vanaf 8 kilo.

Het hoofdje van een baby bestaat uit schedelplaten die nog niet aan elkaar zijn gegroeid. Dat is ook logisch, omdat de zachtheid en flexibiliteit de natuurlijke geboorte en de snelle groei van het hoofd in de eerste levensmaanden vergemakkelijken. De schedel kan in deze periode echter ook vervormen. Dit wordt meestal veroorzaakt omdat je kindje regelmatig met het hoofd naar één kant gedraaid ligt. Het baby kussen van BabyDorm kan helpen dit te voorkomen.

Dit zijn de verschillende tussen de drie maten van het BabyDorm baby kussen:

BabyDorm baby kussen Maat 1

 • voor baby's tot ca. 6 kg (meisjes ca. 1-4 maanden, jongens ca. 1-3 maanden)
 • Afmetingen kussen: 28,5 x 32,5 x 8 cm 
 • Afmetingen uitsparing: 7,2 x 7,2 cm 
 • Gewicht van het baby kussen: 194 g

BabyDorm baby kussen Maat 2

 • voor baby's van ca. 6-8 kg (meisjes ca. 4-8 maanden, jongens ca. 3-6 maanden)
 • Afmetingen kussen: 28,5 x 32,5 x 8 cm 
 • Afmetingen van de uitsparing: 9,5 x 9,5 cm 
 • Gewicht van het baby kussen: 226 g

BabyDorm baby kussen Maat 3

 • voor baby's van ca. 8-10 kg (meisjes ca. 8-12 maanden, jongens ca. 6-12 maanden)
 • Afmetingen kussen: 32 x 34 x 8 cm 
 • Afmetingen van de uitsparing: 9 x 10,5 cm 
 • Gewicht van het baby kussen: 258 g

Offline. Klik voor meer contactinfo.