Wanneer rugdragen baby?

Back Carry


Vanaf wanneer kun je starten met het dragen van je kindje op de rug in de draagzak. Je kunt starten met rugdragen vanaf 4-6 maanden wanneer je baby een goede nekcontrole krijgt. 

In de eerste levensmaanden is buikdragen fijner, omdat je je baby kunt zien en kunt controleren of  je baby goed in de drager zit en niet bijvoorbeeld met het hoofdje naar de zijkant of naar achteren hangt. En je kunt veel beter knuffelen met je baby. 

Je kindje op de rugdragen kan dus vanaf het moment dat je kindje het hoofdje recht kan houden. In de praktijk starten de meeste ouders met rugdragen wanneer het buikdragen wat zwaarder wordt. Dit is meestal rond de 10 kg, circa 1 jaar oud. 

Wanneer je start met rugdragen, oefen dit dan een paar keer met behulp van de handleiding van je draagzak en kijk naar een paar instructiefilmpjes. Ook bij rugdragen is het van belang dat je kleine in een ergonomische positie zit. Lees hier meer over ergonomisch dragen

Hier vind je alle draagzakken waarmee je kunt rugdragen

Speciale aanbieding bij Draagzak.nl

Dank je wel voor het lezen van de informatie op deze pagina! Koop nu je draagzak bij Draagzak.nl en ontvang 10% korting met de kortingscode draagzak2023.

Wanneer rugdragen baby?
Offline. Klik voor meer contactinfo.